Скачать шаблон Joomla с JooMix.org

Πρόληψη και Αποτροπή της εγκληματικότητας


Αποτροπή, Πρόληψη και Εξιχνίαση εγκλημάτων όπως ληστείες, κλοπές, απαγωγές και βανδαλισμοί με την Αποδεδειγμένη Εργαστηριακή δύναμη του SigNature DNA.

Αόρατη Επισήμανση
Ένα αντικείμενο επισημένεται με ένα αόρατο σημάδι DNA, το οποίο είναι μη ανιχνεύσιμο από τους παραβάτες. Στη συνέχεια αφού ανακτηθεί το αντικείμενο λαμβάνεται δείγμα από την επιφάνεια του, το οποίο αποστέλλεται στα εργαστήρια της ADNAS. Επιπλέον αναλύεται δείγμα από την επιδερμίδα των χεριών και τα ρούχα του υπόπτου. Η παρουσία της σήμανσης προσφέρει ένα αδιάσειστο εγκληματολογικό αποδεικτικό στοιχείο,ενώ παράλληλα οδηγεί στην σύνδεση του δράστη με τον τόπο του εγκλήματος και το αδίκημα που διέπραξε. Ιδανικό για ειδικές αστυνομικές επιχειρήσεις όπως, η ανάκτηση λύτρων ή επιχειρήσεις δίωξης ναρκωτικών.


 
• Τα αντικείμενα έχουν στιγματιστεί με το αόρατο σημάδι DNA.
• Λήψη δείγματος.
• Το δείγμα αναλύεται στα εργαστήρια της APDN.
• Δείγματα λαμβάνονται από τα χέρια και τα ρούχα του δράστη.
• Η παρουσία του σημαδιού DNA συνδέει τον παραβάτη με τη σκηνή του εγκλήματος.


Σήμανση DNA

Το αντικείμενο είναι μαρκαρισμένο με ένα πολυεπίπεδο σημάδι DNA που γίνεται άμεσα ανιχνεύσιμο υπό το φώς UV ή laser. Τα αντικείμενα όπως και οι παραβάτες ελέγχονται άμεσα στην σκηνή της εγκληματικής πράξης. Στη συνέχεια γίνεται Εργαστηριακή Εγκληματολογική εξέταση στο τεχνολογικό κέντρο της APDN. Ιδανικό για μαρκάρισμα αστυνομικού εξοπλισμού, κεκαλυμμένες επιχειρήσεις και πιστοποιητικά.


Το SigNature DNA είναι συμβατό με μια μεγάλη ποικιλία υλικών και μπορεί με ασφάλεια να εφαρμοστεί σε υφάσματα, πλαστικά, μέταλλα, ναρκωτικά και συσκευασίες προϊόντων.

Δημιουργία Κοινοτήτων προστατευμένων με DNA
Η εταιρεία APDN συνεργάζεται με εκατοντάδες αστυνομικά τμήματα των Η.Π.Α, τις υπηρεσίες της Βρετανικής Μητροπολιτικής Αστυνομίας (MPS),της Σουηδίας και άλλων χωρών, παρέχοντας τους το DNAnet, για την επισήμανση και προστασία της προσωπικής ιδιοκτησίας των πολιτών, στα πλαίσια ανάληψης μιας μεγάλης πρωτοβουλίας μείωσης της εγκληματικής δράσης σε στοχευμένες περιοχές.



Η Μητροπολιτική Αστυνομία της Μεγάλης Βρετανίας έχει αναπτύξει τη σήμανση του DNAnet σε χιλιάδες σπίτια, συμβουλεύοντας τους ιδιοκτήτες τους να επισημάνουν και να καταγράψουν τα προσωπικά αντικείμενα τους που θεωρούν πολύτιμα και δεν θέλουν να τα χάσουν και εάν τους τα κλέψουν, να μπορεί η Αστυνομία να τα εντοπίσει και να τους τα επιστρέψει, εξιχνιάζοντας ταυτόχρονα και το έγκλημα.

Σε περίπτωση κλοπής, η παρουσία του μοναδικού δείκτη DNAnet, καθιστά ικανή την Αστυνομία να διασταυρώσει τον νόμιμο ιδιοκτήτη των κλαπέντων αντικειμένων και να τα συνδέσει με μια συγκεκριμένη σκηνή εγκλήματος. Η απαράμιλλη Εγκληματολογικής και Εργαστηριακής φύσης αξία της σήμανσης του DNAnet ενισχύει τις Αρχές στο να εξακριβώσουν και να οδηγήσουν τους δράστες στην Δικαιοσύνη με αδιάσειστα αποδεικτικά στοιχεία.

Μακροχρόνια, η αναχαίτιση του εγκλήματος στηρίζεται στην ενισχυμένη αστυνόμευση και τη δυνατότητα αποτροπής των εγκλημάτων.

Η τοποθέτηση πινακίδων που δηλώνουν τη χρήση της σήμανσης του DNAnet σε δρόμους και οικίες, θα θέσει τους υποψήφιους παραβάτες σε συναγερμό, προσφέροντας επιπλέον δύναμη αναχαίτισης και αποτροπής.


Η αξία των προσφερόμενων εργαλείων βασισμένων στο DNA από την APDN για την επιβολή του νόμου, είναι ήδη γνωστή στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Πρόσφατα η APDN έλαβε τα βραβεία Άριστης Αστυνόμευσης και POP (για τη στοχευμένη αστυνόμευση). Αυτά τα βραβεία αναγνώρισαν την αξία της τεχνολογίας του SigNature DNA της APDN, η οποία βοήθησε την Αστυνομία του Lancashire να εξακριβώσει και να προβεί στη δίωξη των δραστών στο Ηνωμένο Βασίλειο. Τον Δεκέμβριο του 2011, απονεμήθηκε στην APDN το ιδιαίτερο βραβείο Tilley από τη Βουλή των Λόρδων και τη Βουλή των Κοινοτήτων για τη συνεισφορά του SigNature DNA στην επίλυση της υπόθεσης της ληστείας του Blackburn, η οποία λύθηκε με 5 καταδίκες και συνολικά 55 έτη φυλάκισης. Η SigNature DNA βοήθησε στην εξάρθρωση ενός μεγάλου κυκλώματος καρτέλ ναρκωτικών, όπου 11 από τα μέλη του καταδικάστηκαν σε συνολικά 31 έτη φυλάκισης.




Πρόληψη και Αποτροπή της εγκληματικότητας

Dna Smart Technologies

Διεύθυνση: Λ.Βουλιαγμένης 70,
Βούλα Αττικής, ΤΚ 16673, Ελλάδα
email: contact@dnasmarttechnologies.com
Τηλεφωνικό Κέντρο: 211 800 9674

Top
Скачать шаблон Joomla с JooMix.org
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…